В Днепр сбрасывают грязную воду / Скриншот

У Києві на Русанівській набережній у Дніпро тоннами зливається невідома рідина коричневого кольору з різким запахом.

Як йдеться у сюжеті ТСН, б'ють на сполох місцеві жителі. Вони бояться купатися у затоці, тому вони звернулися до місцевих органів самоврядування та екологічних служб з вимогою провести експертизу і дізнатися, що отруює води Дніпра.

Жителі київської Русанівки щодня бачать сотні кубометрів брудної води, яку бурхливим потоком скидають у Дніпро.

Киянин Олександр розповідає, що він йшов купатися, але раптом відчув різкий токсичний запах.

Читайте такожУ річці біля нафтобази під Києвом вміст заліза перевищено майже у чотири рази - Мінекології

"Консистенція, як кефір, а зверху була піна. Я постояв і у мене очі почали сльозитися", - каже чоловік. З'ясувалося, що колектори, з яких тече невідома рідина, належать деснянської водопровідній станції. Після очищення води до стану питної залишаються так звані хвостові води, що містять шкідливі речовини. Саме вони потрапляють з колектора до Русанівської затоки, пояснюють фахівці водоканалу.

"Ми працюємо у правовому полі. Є розроблений проект і є документ - дозвіл на скиди", - заявляють вони.

Коли на Русанівку приїхали фахівці і екологи, щоб взяти воду на перевірку, викиди з колектора мали зовсім інший вигляд, ніж на відео. Через тиждень експертиза показала, що практично всі показники в нормі.

Аналіз зафіксував істотне перевищення кількості активного хлору. Працівники київської СЕС, які здійснили забір води, хімікатів не виявили. Але знайшли шкідливі бактерії і заборонили купатися у Русанівській затоці. Місцеві жителі результатами досліджень не вірять. І хочуть провести власну незалежну експертизу із залученням міжнародних організацій.

Відео ТСН