Порушників потім знаходить поліція / скриншот з відео

У Харкові знайшли дієвий спосіб боротьби з тими, хто забруднює природу. Активіст створив чат-бот "Еко-патруль" для фотографування людей, які викидають сміття у заборонених місцях. Порушників потім знаходить поліція.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Артем Приходько, який створив чат-бот, розповів про перші результати роботи "Еко-копа". Так, поліція вже оштрафувала на 350 гривень чоловіка, який викидав сміття на околиці Харкова. Перехожий сфотографував порушника, після чого адміністратор чат-боту передав інформацію до поліції. Копи знайшли чоловіка за номерами його мікроавтобусу, він не заперечував своєї провини.

Чат-бот запустили лише тиждень тому, проте люди вже почали користуватися застосунком та скаржитися на тих, хто викидає сміття у заборонених місцях. У перший день "Еко-патруль" встановило 200 мешканців Харкова, щодня користувачів стає все більше.

Як користуватися чат-ботом:

Мешканці Харкова, які побачили людей-порушників, можуть сфотографувати, як вони викидають сміття. Фото має бути чітким, його не можна "фотошопити". Казати "посміхніться, вас знімають" не обов'язково - порушник сам згодом дізнається про імпровізований фотосет.

 До знімка потрібно додати опис інциденту, інформацію про порушника або номерні знаки його транспорту, а також геолокацію, де знаходиться сміття. 

Читайте такожВ Індії віряни купаються в річці з моторошною отруйною піною (фоторепортаж, відео)Адміністратор чат-боту перевіряє отримані фото та звертається до поліції, адже скаргу має писати конкретна людина. Після цього копи також перевіряють знімки на правдивість та шукають порушників, які забруднюють природу. 

Раніше УНІАН вже повідомляв, що в Україні збільшили штрафи за вигул собак без намордників та неприбирання за ними екскрементів. У випадку заподіяння шкоди здоров’ю людини тварину можуть конфіскувати.

Також Вас можуть зацікавити новини: