Пожежі на Житомирщині розпочалися 4 квітня / фото УНІАН

На Житомирщині уже відновлюють ліси, пошкоджені вогнем.

Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький, передає прес-служба відомства.

«По всій країні відбувається відновлення лісів, попри карантин працівники лісової галузі продовжують свою основну роботу - оберігати та відновлювати ліси. Особливо це важливо для тих регіонів, які постраждали від лісових пожеж», - зазначив він.

Відео дня

Заблоцький розповів, що два тижні тому сильний вітер обірвав електричні дроти біля лісового масиву Богунського лісництва Житомирського лісгоспу, біля самого обласного центру. І від цього виникла пожежа. Вогонь практично знищив дворічні лісові культури.

Читайте такожНа Житомирщині рятувальники ліквідували три осередки пожежі

І тепер лісівники почали відновлювати пошкоджені вогнем лісові ділянки.

«Зараз висаджується садивний матеріал із закритою кореневою системою. Саме такі саджанці, вирощені за особливою технологією в спеціальних касетах, можна висаджувати на лісових ділянках впродовж всього вегетаційного періоду, адже в них (касетах) впродовж тривалого періоду зберігається волога та поживні речовини. Це і дозволяє рослині успішно прижитися на новому місці навіть тоді, коли оптимальні терміни для садіння звичайних саджанців минули», - повідомив голова Держлісагентства.

Як повідомляв УНІАН, пожежі на Житомирщині розпочалися 4 квітня. Вогонь з лісів розповсюджувався на населені пункти, згоріли десятки житлових будинків. Поліція Житомирщини відкрила низку кримінальних проваджень за фактами масштабних пожеж у лісах.