Північний Льодовитий океан

Відео дня

У гирлі однієї з річок на острові Великий Шантар в Хабаровському краї Росії застряг 13-метровий гренландський кит, передає meduza.io. Морська тварина не в змозі ні розвернутися назад у море, ані допливти до озера, з якого витікає річка.

Читайте такожВ Австралії рятують горбатого кита, якого викинуло на берег (відео)У організації «Заповідне Приамур'я» відзначають, що кит заплив у гирло річки під час нічного припливу. Коли почався відплив, тварина опинилася на мілині. Зараз інспектори національного парку на Шантарських островах поливають кита з протипожежних помп, щоб врятувати його.

Заступник директора «Заповідного Приамур'я» Віктор Сурков розповів, що на хвості кита кровоточиві рани, які він отримав, ударившись об дно. Кит поводиться спокійно і не проявляє агресії, доглядом за ним займаються чотири інспектори і п'ять наукових співробітників.

Заступник директора «Заповідне Приамур'я» Віктор Сурков повідомив, що киту, який «сів на мілину» намагаються продовжити життя до того, як настане приплив. «Приплив очікується в найближчу добу, вночі, не раніше», - зазначив він.

Гренландські кити живуть в холодних водах Північної півкулі. У Червоній книзі Росії вони названі зникаючим видом. Гренландські кити довгий час були об'єктом рибальського промислу, але полювання на них заборонено з 1930-х років. Гренландські китив середньому живуть близько сорока років і досягають в довжину 20 м.