фото: УНІАН

Профільний комітет Львівської міської ради прийняв рішення повторно звернутись у всі державні інстанції щодо врегулювання ситуації з вивезенням та захороненням твердих побутових відходів зі Львова, йдеться в повідомленні прес-служби.

Зокрема, комісія рекомендувала скерувати повторні звернення Прем’єр-міністру України, голові ЛОДА, Міністерству охорони здоров’я України і Держспоживслужби.

Читайте такожЛьвову запропонують ще одну ділянку для будівництва заводу з переробки сміття - голова ОДА

Відео дня

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергія Бабака, станом на ранок у місті не вивезено 25% майданчиків, що, при підвищенні температури повітря, загрожує погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації в місті.

"«Не вивезеними залишається 317 майданчиків, що становить 25% від загальної кількості майданчиків у Львові. Такий стан речей продовжується протягом трьох тижнів. Враховуючи потепління, подальша ситуація, якщо вона не буде вирішена з допомогою органів державної влади, обласних органів у частині надання допомоги щодо вивезення сміття, загрожує погіршенням санітарно-епідеміологічної ситуації в місті Львові", - сказав Бабак.

«Замість того, щоб ухвалювати рішення, і на тих полігонах, які є в Україні, по одній машині приймати сміття, роблять все навпаки – штучно перекривають, зупиняють. Сьогодні ми ухвалили рішення повторно звернутись до керівників держави, області», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Тимчасом голова Львівської облдержадмінстрації Олег Синютка заявив у коментарі Радіо Свобода, що Львівська міськрада до нього не зверталась по допомогу.

«Місто не подало жодного конкретного факту, де б були затримані сміттєвози, чи конкретного номеру автомобіля, який був зупинений через те, що вивозив сміття з Львівщини. Ми звернулись з листом до міської влади, якщо вона надасть конкретні факти, то ми з’ясуємо, чому затримувався автомобіль. За інформацією поліції, жоден автомобіль не затримувався на Львівщині. Виглядає на те, що слово «блокада» використовується, щоб закрити свою неспроможність виконати роботи з вивезення відходів. Нині сміття вивозиться на територію Львівщини і поза», – заявив Синютка.

За словами очільника Львівщини, міські чиновники не звертались до ЛОДА з новими пропозиціями щодо виділення земельної ділянки для сміттєпереробного заводу і полігону.

Нагадаємо, Львівський апеляційний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність міського голови Львова Андрія Садового і виконавчого комітету Львівської міської ради у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища.

Як повідомляв УНІАН, у Львові виникла напружена ситуація з вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища після обвалу на ньому та загибелі людей у травні 2016 року.