У Львові продовжуються проблеми із вивезенням сміття / фото: УНІАН

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман запевняє, що готовий допомагати у вирішенні проблеми з вивезенням побутових відходів зі Львова. Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час робочої наради з міськими та селищними головами у рамках засідання правління Асоціації міст України сьогодні у Києві.

Читайте такожУ Львові можуть закрити школи та садочки через проблеми з вивозом сміття

Зокрема, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Гройсмана з проханням допомогти у вирішенні проблеми з вивезенням сміття зі Львова до початку рекультивації наявного звалища і будівництва сміттєпереробного заводу.

Відео дня

"Я прошу вас, пане прем'єр-міністре, в продовження нашої розмови прийняти відповідне рішення, щоб Львів отримав допомогу... щоб ми мали можливість до початку рекультивації нормально вивозити відходи", - сказав мер.

Садовий також повідомив, що отримав листа від Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів з рекомендаціями закрити школи міста через переповненість майданчиків для збору сміття.

За його словами, 17 березня було підписано угоду з французькою компанією, яка отримала від уряду Франції підтримку для проведення рекультивації наявного полігону для вивезення побутових відходів, і готова взяти на себе розробку проектної документації для будівництва спільно з Європейським інвестиційним банком заводу з переробки побутових відходів.

У відповідь Гройсман заявив, що готовий допомагати вирішувати цю проблему. Він закликав інших мерів підтримати Садового через цю проблему.

"Можете розраховувати на мою підтримку... Я готовий допомагати, аби вичистити Львів... Маю надію, що ми знайдемо рішення з цього приводу", - наголосив Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, у Львові з літа 2016 року триває напружена ситуація із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища. Міський голова Львова Садовий неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття через технічний стан полігонів.