city-adm.lviv.ua

Львівська міська рада ухвалила рішення про передачу повноважень з вивезення сміття зі Львова обласній держадміністрації. Увечері 29 червня під час сесії Львівської міської ради депутати розглянули та прийняли ухвалу “Про організацію вивезення твердих побутових відходів у місті Львові на період до 30.06.2019 року”. За ухвалу проголосувало 55 із 64 депутатів.

Читайте такожУ Львові активісти самостійно прибирають сміття з вулиць (фото)Згідно з ухвалою, Львівська міська рада до кінця червня 2019 року передає Львівській ОДА свої повноваження з вивозу відходів і передає у тимчасове управління ЛКП «Львівспецкомунтранс». Також міська рада зобов’язується виділити до 10 липня 150 млн грн як компенсацію видатків перевізників. І ще 300 млн грн для цього ж місто має передбачити в 2018 році, на першу половину 2019 року – ще 150 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, виконком Львівської міськради 27 червня ухвалив проект рішення про врегулювання ситуації із вивезенням твердих побутових відходів з території міста Львова.

Відео дня

У документі, зокрема, зазначено: «Погодити надання згоди на поширення юрисдикції Львівської ОДА на вивезення сміття зі Львова; погодити спільну комплексну програму на вивезення та захоронення твердих побутових відходів з території Львова на 2017-2019 роки; погодити звернення до Львівської ОДА та Львівської обласної ради з пропозицією ухвалити спільну комплексну програму на вивіз та захоронення ТПВ з території Львова на 2017-2019 рр».

Міський голова Садовий на брифінгу 23 червня назвав пропозицію львівського губернатора Синютки про делегування функції управління твердими побутовими відходами обласній держадміністрації «ультиматумом», на який мерія у даній ситуації буде вимушена погодитися, «щоб уникнути подальшої сміттєвої блокади».

Нагадаємо, напружена ситуаціяу Львові із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького звалища триває з літа 2016 року. У місті накопичилося понад 14 тис. тонн сміття.

23 червня почалося вивезення зі Львова накопиченого сміття. Нагромаджені відходи вивозять зі сміттєвих майданчиків на полігони в області.