Земельний кадастр поповнили новими ділянками / фото УНІАН

До Державного земельного кадастру станом на 25 серпня 2020 р. внесено відомості про 21,9 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га, зокрема, 14,7 млн земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 31,6 млн га.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геодезії, картографії та кадастру.

Читайте такожЗемлі полігонів ЗСУ використовувалися для вирощування сільгоспкультур - Держгеокадастр

Відео дня

Внесення відомостей

Також триває процес внесення відомостей до земельного кадастру за адміністративно-територіальними одиницями.

Наразі із загальної кількості населених пунктів на території України за заявами органів місцевого самоврядування внесено відомості про межі 8002 адміністративно — територіальних одиниць (за останній тиждень — 74) та нормативну грошову оцінку 3909 населених пунктів (за останній тиждень-44).

Скріншот Держгеокадастр

Реєстрація ділянок

Крім цього, згідно з повідомленням, минулого тижня в державні кадастрові реєстратори надійшло 35,7 тис. заяв про реєстрацію земельних ділянок (у тому числі новосформованих, утворених в результаті поділу, об'єднання і встановлення або відновлення меж), зареєстровано 27,7 тис. земельних ділянок, серед яких 31,3 тис. заяв, сформованих сертифікованими інженерами-землевпорядниками в режимі онлайн і зареєстровано 23,7 тис. земельних ділянок.

Госгеокадастр: хронологія подій

  • У 2019 році Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру запустила в тестовому режимі оновлену версію публічної кадастрової карти.
  • На ній, зокрема, можна перевірити земельні ділянки онлайн, ортофотоплани меж адміністративно-територіальних утворень, земельних ділянок, їх кадастрові номери, із зазначенням форми власності або користування, обмеження у використанні земель.
  • Також Держгеокадастр додав на публічну карту об'єкти енергетичного комплексу, дані про нафтові та газові свердловини й т.ін., і поступово додає нові шари.
  • У липні 2020 року Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру заявила про те, що має намір публікувати в кадастровій карті України інформацію про сплату податків з земельних ділянок.
  • Аудит Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру виявив понад 10 тисяч потенційних порушень при безкоштовній приватизації землі за період 2013-2020 років, при цьому своїм правом на отримання 2 га землі скористався кожен сотий українець.