Держспоживслужба виявила сальмонелу в курячих крильцях, які завезли в Україну з Польщі.
Читайте такожДо України не пустили партію заражених турецьких томатівПро це йдеться в повідомленні Головного управління Держспоживслужби в Києві на офіційній сторінці Facebook.
Усіх українців закликали перевіряти, звідки продукт потрапив на прилавок, а на тих, хто продає небезпечне м'ясо, скаржитися на гарячу лінію.
"Інформуємо про виявлення Salmonella (presence/25g) у курячих крильцях, що експортувались sз Республіки Польща (виробник: Wipasz Spolka Akcyjna, Olsztyn) до Королівства Данія (трейдер\брокер: Nowaco A/S, Aalborg) та до України (отримувач: ТОВ "Агропобутсервіс", вул. Михайла Грушевського, 77, с. Надичі, Жовківський р-н., Львівська обл., 80371)", – йдеться в повідомленні.
Виробник, у якого знайшли порушення, відправляв заморожену курячу печінку на підприємство ТОВ "Агропобутсервіс". Ці харчові продукти повинні вилучити з обігу. У термін не більш ніж два робочі дні оператор ринку повинен письмово проінформувати компетентний орган про вжиті заходи.
Довідка:
- Сальмонела – це бактерія, яка часто спричиняє хвороби харчового походження.
- Сальмонельоз – захворювання, спричинене цією бактерією, може бути вкрай небезпечним для певних груп людей.
- Симптоми з'являються зазвичай через 6-48 годин після вживання заражених продуктів, але іноді прихований період займає більш тривалий час.
- Симптоми передбачають діарею, підвищення температури, хворобливі спазми в животі.