Володимир Гройсман / REUTERS

Кабінет міністрів змусить Національну акціонерну компанію «Нафтогаз України» забезпечити всі домогосподарства безкоштовними приладами обліку природного газу.

Читайте такожГройсман хоче в рази скоротити зарплату керівництву «Нафтогазу»

Про це під час ефіру на одному з телеканалів заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Відео дня

«Уряд зобов'язав НАК «Нафтогаз», щоб вони забезпечили всіх українців, у кого немає лічильників, безкоштовними лічильниками. І тоді зніметься питання обсягів споживання газу. І ми змусимо це зробити», - сказав прем'єр.

Як повідомляв УНІАН, 30 січня Кабінет міністрів доручив «Нафтогазу» забезпечити всіх громадян України безкоштовними газовими лічильниками. При цьому Міністерство економічного розвитку і торгівлі має врахувати кошти, які будуть витрачені на лічильники, у фінансовому плані «Нафтогазу».

За словами віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, сьогодні в Україні близько 3 млн домогосподарств не мають лічильників природного газу, на їх установку необхідно не менше 2,5 млрд грн.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.