Ілюстрація REUTERS

Ринок палива в Україні не відчуває дефіциту нафтопродуктів і зростання цін у зв'язку з обмеженнями Росії на ввезення в нашу країну нафти і нафтопродуктів, які введено в дію з 1 червня цього року.

Читайте також"Нафтовий" ультиматум Росії: чого чекати від цін на автозаправках

Про це УНІАН повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Михайло Близнюк.

Відео дня

«Російська сторона впровадила квотний принцип і перерозподілила ці квоти у себе між компаніями. Тобто на сьогодні поставки світлих нафтопродуктів і дизельного пального стабілізовано на території України. Тому дефіциту ринок не відчуває, і зростання цін немає, тобто все залишилося на тому самому рівні, як було на початок червня», - сказав він.

За його словами, ринок працює стабільно, поставки здійснюються стабільно, оскільки було проведено багато нарад щодо диверсифікації поставок палива.

Щодо обмежень на ввезення вугілля, Близнюк назвав це питання політично дуже складним, але зазначив, що Україна значиться в графіку необхідних поставок.

«Найбільше ми споживаємо газове вугілля, що видобувається на підконтрольній території України, дуже багато блоків переводяться з антрацитової групи на газову групу, тому на сьогодні ми перебуваємо у графіку поставок як однієї групи вугілля, так й іншої», - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк заявив, що впроваджені Росією обмеження на поставки з 1 червня нафти та нафтопродуктів в Україну можуть стати серйозним викликом для нашої країни, тому бізнес має бути готовий диверсифікувати свої поставки.

Раніше Росія обмежила експорт в Україну російської нафти та нафтопродуктів.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що такі товари, як продукція ПЕК, у тому числі вугілля, нафту, і нафтопродукти з 1 червня поточного року можна буде вивозити в Україну лише на підставі окремих дозволів.