Ілюстрація REUTERS

Наглядова рада державної енергогенеруючої компанії "Центренерго" призначила генеральним директором компанії Володимира Потапенка, який раніше обіймав посаду заступника директора з капітального будівництва ТОВ "Збагачувальна фабрика "Теплогірська".

Читайте такожКабмін продовжив термін завершення приватизації "Центренерго"

Як сказано в повідомленні на сайті компанії, відповідне рішення було прийнято на засіданні наглядової ради 26 червня у зв'язку з тим, що Петро Кравець написав заяву про припинення повноважень за власним бажанням.

Відео дня

Варто зазначити, що 7 червня цього року наглядова рада "Центренерго" припинила повноваження Олега Коземко, який очолював компанію з вересня 2015 року, та призначив замість нього виконуючим обов'язки директора Петра Кравця.

Як повідомляв УНІАН, "Центренерго" у 2018 році в порівнянні з 2017 роком скоротило чистий прибуток у 3,79 раза – до 499,127 мільйона гривень з 1,891 мільярда гривень.

Компанія потрапила до переліку об'єктів великої приватизації на 2018 рік, причому саме з неї планували почати цей процес, але конкурс з продажу в грудні минулого року скасували.

Кабінет міністрів затвердив фінансовий план "Центренерго" на 2019 рік, який передбачає отримання підприємством чистого прибутку в розмірі 183,571 мільйона гривень.

Довідка УНІАН. "Центренерго" є одним з провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України. "Центренерго" постачає електроенергію до Київської, Харківської та Донецької областей.