Нацполіція проводить обшуки в головному офісі "Укренерго" / фото УНІАН

Співробітники Національної поліції проводять обшуки в центральному офісі Оператора об'єднаної енергосистеми України - компанії «Укренерго» і вилучають документи, підозрюючи компанію в можливих порушеннях під час проведення закупівель товарів і робіт з 2016 року. Про це повідомили в компанії «Укренерго».

Читайте такожТариф «Укренерго» на передачу електроенергії знизили в 2,7 раза

«Привід для обшуків — припущення Нацполіції щодо ймовірних порушень під час публічних закупівель товарів та робіт, які компанія проводила з 2016 року. При цьому наразі залишається незрозумілим, в яких саме правопорушеннях підозрюють працівників Укренерго і яку шкоду вони заподіяли», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У компанії відзначили, що сьогодні в центральному офісі НЕК «Укренерго» в Києві Головне слідче управління Національної поліції в Київській області розпочало обшуки.

«Вранці правоохоронці на кілька годин заблокували роботу компанії. Зараз співробітники компанії повернулися на робочі місця, правоохоронці вилучають документи, їм надано доступ до офісної техніки», - повідомила прес-служба.

За інформацією компанії, також проводяться обшуки в помешканнях п'яти керівників «Укренерго» вищої та середньої ланки, керівників регіональних центрів забезпечення будівництва і закупівель відокремлених регіональних підрозділів компанії.

«Дозвіл на обшуки дав Печерський райсуд Києва майже чотири тижні тому (12 серпня) у кримінальному провадженні, яке було відкрито десять місяців тому — в жовтні 2018 року», - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. Національна енергетична компанія «Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни.