Ілюстрація / REUTERS

Німеччина та Франція повинні бути обережні, щоб не потрапити в енергетичну залежність від Росії через будівництво "Північного потоку-2". Водночас Україна гарантує транзит газу в Європу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю німецькому RND, пише 24 канал.

Читайте такожВ РФ розповіли, коли сподіваються запустити "Північний потік-2"

Відео дня

За його словами, введення в експлуатацію нового газопроводу буде сприяти посиленню залежності від російських енергоресурсів.

"Ви будуєте газопровід "Північний потік-2", щоб зробити себе ще більш незалежною від постачань газу через Україну. Але пам'ятайте: джерелом газу залишається Росія", – зазначив Пристайко.

Він додав, що якщо росіяни перестануть постачати газ, то трубопроводи Балтійського моря відразу спорожніють. Зате в Україні сховища газу заповнені.

"І ми гарантуємо постачання газу через трубопроводи", – підкреслив міністр.

Зазначимо, "Північний потік-2" – це магістральний газопровід через Балтійське море з Росії в ЄС. Через нього "Газпром" хоче перенаправити більшу частину газу з ГТС України. Наразі готовий приблизно на 92%.

Сенат США запровадив санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві "Північного потоку-2"  Сенат США схвалив санкції проти “Північного потоку-2”: що далі . Таке рішення розкритикували у Росії та Німеччині.

Зокрема, під санкції США потрапив корабель, який будував скандальний газопровід. Однак у Росії знайшли уже новий, обіцяють добудувати газопровід  У Росії вигадали, як добудувати “Північний потік-2” попри санкції США до кінця 2020 року.