Ольга Василевська / фото УНІАН

Народний депутат Ольга Василевська вважає, що у Міністерства енергетики існують плани "через коліно", протиправно змінити керівників держпідприємств, в тому числі й членів їхніх спостережних рад.

Про це вона повідомила "Українським Новинам".

"Сама ідея створення незалежних наглядових рад полягала в тому, щоб політичні керівники не могли впливати на діяльність того чи іншого суб'єкта господарювання. Злам системи та дискредитація наглядових рад свідчить про те, що існують плани міністерства "через коліно", протиправно змінити керівників цих підприємств, в тому числі й членів наглядових рад", - сказала вона.

Відео дня

За її словами, дострокове припинення повноважень голови наглядової ради "Укргідроенерго" Валентина Гвоздія наказом Міненерго свідчить про недолугу кадрову політику міністерства.

Читайте такожСуд відновив Гвоздія на посаді голови наглядової ради "Укргідроенерго"

"Думаю, що в цілому це свідчить про недолугу кадрову політику Міністерства енергетики щодо всіх державних підприємств. Це стосується не тільки Укргідроенерго, але й інших підприємств. Протизаконні дії йдуть щодо всіх підприємств. Це призведе до того, що люди будуть подавати до судів на відновлення й отримувати компенсацію з держбюджету. Якщо ви хочете звільнити людину, то знайдіть за що. Якщо ви не можете знайти за що звільнити, то дайте можливість людям працювати, тому що якщо ми звільнимо всіх, то буде дуже погано. Ви знаєте, що зараз багато конкурсів проходить на ті чи інші посади, які потім анулюються, бо виграє не та людина, яка потрібна тому чи іншому керівнику або тому чи іншому заступнику міністра. Йде тотальний розвал чинної системи, але натомість не пропонують нічого іншого. Якщо система не ідеальна, то змінюйте систему, а не людей", - зазначила Василевська.

Вона наголосила, що на це рішення має бути реакція міжнародних фінансових інститутів та організацій, які надавали фінансову підтримку, зокрема, фінансували рекрутинг членів наглядових рад.

"Ми бачимо, що ці кошти витрачені в нікуди, тому що ламається вся система та ідеологія цих наглядових рад", - зазначила Василевська.

Як повідомляли Українські Новини, через відмову голови Наглядової ради "Укргідроенерго" Гвоздія виконувати незаконні розпорядження Міненерго достроково припинило його повноваження.