У Володимира Зеленського розповіли про здорожчання бензину / фото УНІАН, Олександр Синиця

Ціни на бензин можуть зрости на 1-2 гривні протягом серпня, але це відбудеться не за один тиждень.

"Я не думаю, що до кінця серпня ми з вами побачимо дуже високу динаміку в плані цін на бензин. Я прогнозував би, що 1-2 грн може додати, але не протягом тижня, протягом всього місяця може бути це додавання. Чому? Бо ти виробляєш цю нафту, і є запаси нафти, вона переробляється, потім завозиться, тобто там не йде динаміка "завтра ціна має бути змінена", - сказав радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що в попередньому році ціни на бензин були навіть на нижчому рівні, але тоді ціна на світових ринках перевищувала навіть 120 доларів за барель нафти.

Відео дня

"А зараз вона дійсно збільшується в ціні, але все ще знаходиться на межі до 85 доларів за барель", - додав Устенко.

Важливі новини про вартість бензину в Україні - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, за прогнозом засновника мережі АЗС "Прайм" Дмитра Льоушкіна, вже цієї осені варто очікувати, що ціни на пальне в Україні зростуть до 60 гривень за літр через поступове збільшення світових цін на нафту.

За його словами, через скорочення видобутку сирої нафти Саудівською Аравією ціни на неї полетіли догори. Протягом серпня її ціна сягне 90 доларів за барель, що відіб'ється на ціні пального на наших АЗС.

Роздрібні мережі АЗС, що працюють в економ- і середньому сегментах, у період з 21 по 28 липня підвищили вартість бензинів і дизельного пального у межах 0,3-1,4 грн/л.

Вас також можуть зацікавити новини: