На сьогодні теплопостачальна компанія продіагностувала і полагодила майже 50% від запланованого обсягу лічильників 

Цього літа Київтеплоенерго реалізує програму ремонту загальнобудинкових лічильників тепла, за якою буде відремонтовано 1074 прилади. На сьогодні теплопостачальна компанія продіагностувала і полагодила майже 50% від запланованого обсягу лічильників. Вони обслуговують близько 100 тис. київських родин.

Згідно з чинним Законом «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», технічне обслуговування лічильників здійснюється за рахунок сплати клієнтами внесків. З початку 2020 року внески були виокремлені з тарифу на тепло та зазначаються у платіжках окремим рядком щокварталу.

Читайте такожЦього року Київтеплоенерго відремонтує понад тисячу будинкових приладів обліку тепла

Відео дня

В липневих платіжках кияни отримають нарахування внесків за 2-й квартал 2020 року. Їх розмір для кожної будівлі (понад 9,6 тис. будинків) затверджений розпорядженням КМДА та доступний на сайті Київтеплоенерго за посиланням: https://kte.kmda.gov.ua/tarufu/. Розмір внесків залежить від типу лічильника, планових витрат на його обслуговування, а також від кількості квартир у будинку. В середньому це 30 грн на квартал для однієї столичної квартири.

«Отримані в першому кварталі внески ми спрямували на повірку та ремонт лічильників, які за нашою програмою потребують ремонту в першу чергу. Це понад 500 будинкових лічильників. До початку опалювального сезону потрібно привести до ладу ще приблизно стільки ж. Ми вдячні клієнтам за своєчасну оплату в першому кварталі й звертаємо увагу на те, що належна підготовка лічильника до зими – це запорука коректних нарахувань»– зазначив Костянтин Лопатін, директор структурного підрозділу «Енергозбут» Київтеплоенерго.

Сплачувати внески за обслуговування будинкових теплолічильників можна за реквізитами на сайті Київтеплоенерго: https://kte.kmda.gov.ua/bankivski-rekvizyty-kp-kyyivteploenergo/. А також за допомогою особистих кабінетів:

— Київтеплоенерго – https://kte.kmda.gov.ua/my-cabinet/;

— Центру комунального сервісу (ЦКС) – https://cks.com.ua/cabinet/;

— Головного інформаційно-обчислювального центру (ГІОЦ) – https://www.gioc.kiev.ua/cabinet/.

Також наголошуємо на відповідальності за збереження кожним окремо взятим будинком приладів обліку. Лише за минулий рік було викрадено та знівечено 28 лічильників, ще 8 – у 2020 році. Як показує досвід 28 київських багатоповерхівок, найбільш надійний захист лічильника – встановлення охоронної сигналізації на приміщення, де він знаходиться.