Нафтопродуктопровід Медведчука працює / фото Житомир.Life

На Житомирщині у Новоград-Волинському районі на магістральному нафтопродуктопроводі "Самара - Західний напрямок" продовжують відкачувати нафтопродукти та заправляти автоцистерни. Це відбувається всупереч рішенню Ради національної безпеки і оборони України про накладення на нього санкцій.

Про це повідомляє видання Житомир.Life з посиланням на власні джерела.

Видання пише, що очевидці 21 лютого сфотографували на території нафтопродуктопроводу автоцистерни, які там знаходилися, а техніка безперешкодно пересувалася на майданчику поряд. Також стверджується, що роботи з відкачування й автозавантаження нафтопродуктів тривають надалі.

Відео дня
Фото Житомир.Life

Читайте такожЗеленський підписав указ про націоналізацію нафтопроводу "Самара - Західний напрямок"

Санкції проти Медведчука: що відомо

19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції будуть застосовані до Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, які є в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.

Як повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, СБУ розслідує кримінальне провадження за ст. 258 (5) (фінансування тероризму) Кримінального кодексу. До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовано у зв'язку з цим розслідуванням.

Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу «Самара - Західний напрямок», оскільки нею володіє компанія «ПрикарпатЗахідтранс», яку пов'язують з Медведчуком.

«ПрикарпатЗахідтранс» - компанія, яка є оператором трубопроводу «Самара - Західний напрямок» протяжністю понад 1100 тис. км, який проходить територією Житомирської, Рівненської, Тернопільської, Львівської, Закарпатської областей України і призначений для транспортування дизельного палива виробництва російських НПЗ в напрямку Угорщини. Також в цьому трубопроводі є точки зливу палива на території України, наприклад, в Новоград-Волинському (Житомирська обл.) і смт. Смига (Рівненська обл.). Проектна потужність прокачування палива по цьому трубопроводу становить 3,5 млн тонн на рік.

У березні 2016 року акції даної компанії були куплені швейцарською компанією International Trading Partners AG. До цього нафтопродуктопровід входив до складу компанії «Транснафтопродукт» російської «Транснафти».