Окупанти атакували українську енергоінфраструктуру / фото УНІАН, Олександр Гіманов

Удар російських окупантів по енергооб'єкту в Одеській області не вплинув на роботу української енергосистеми. Вона працює стабільно.

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону заявив, що зараз наша енергосистема працює стабільно, однак потрібно зберігати інформаційну тишу.

Голова правління не уточнював, який саме об'єкт постраждав, лише зазначив, що він був регіонального значення.

Відео дня

"Я можу сказати, що це є об'єкт регіонального значення. На стабільність роботи енергосистеми сьогоднішня атака, очевидно, не вплине", - наголосив Кудрицький.

За його словами, з досвіду минулого року можна зробити висновок, що росіяни намагаються атакувати об'єкти енергетики біля великих міст. У зв'язку з цим українські енергетики приділяють підвищену увагу інфраструктурі, розташованій у таких регіонах.

Атака на енергоінфраструктуру

У Міненерго прогнозували, що російські загарбники очікують "стабільних" морозів в Україні, щоб почати масовані удари по енергетичній інфраструктурі.

Згідно з останнім прогнозом погоди, на цих вихідних у деяких регіонах очікується випадіння снігу.

Вже цієї ночі на Одещині вночі ворожий безпілотник типу "Shahed-131/136" влучив в енергетичний об'єкт, в результаті чого пошкоджено адмінбудівлю, поранений працівник. За даними ДТЕК, в Одеській області 2 000 родин залишилось без світла. Ситуація також ускладнилась несприятливими погодними умовами. 

Вас також можуть зацікавити новини: