В Одесі запроваджують екстрені відключення світла / фото ілюстративне УНІАН, Віктор Ковальчук

Через наслідки атаки, яку армія РФ завдала по Одеському регіону у ніч на 22 березня, область переходить на екстрені відключення світла. Про це повідомили у ДТЕК "Одеські електромережі".

 "В Одесі та Одеському районі діють екстрені відключення світла. Відключення згідно з графіками застосовувати неможливо. Це повʼязано з масштабними наслідками нічного ворожого обстрілу та складними пошкодженнями енергооб'єктів. Енергетики Одещини вже працюють, щоб повернути світло в оселі українців. Проте для стабілізації енергосистеми області потрібно більше часу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, щойно буде змога повернутися до нормального електропостачання, енергетики про це повідомлять.

Відео дня

Згодом у мерії міста повідомили, що рішенням міської Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Одесі введені заходи щодо заощадливого використання та економії електричної енергії. 

Зокрема, до стабілізації ситуації в енергосистемі регіону та України в цілому, в Одесі на 50% скорочується кількість одиниць міського електричного транспорту на маршрутах.

Також місто дотримуватиметься режиму економії використання вуличного освітлення, скоротило його до 30-40% або через зменшення інтенсивності роботи світлодіодних ламп, або завдяки скороченню кількості увімкнених вуличних ліхтарів.

"Організаціям і підприємствам – скоротити споживання електроенергії, яка витрачається на вуличне освітлення, вивіски, борди, зайве освітлення в магазинах, кав’ярнях, торговельно-розважальних центрах та інших закладах. Звертаємося до одеситів - обмежити використання енергомістких приладів у пікові години споживання електроенергії", - йдеться у повідомленні.

Атака на енергетичну інфраструктуру України

В ніч на 22 березня відбувалась масована атака на Україну. Спочатку "шахеди" заходили з півдня кількома хвилями. Тривала напружена бойова робота підрозділів протиповітряної оборони.

25 безпілотних літальних апаратів типу "Shahed-131/136" було збито Силами протиповітряної оборони: 14 в Одеській області,  5 - на Херсонщині, 4 - на Дніпропетровщині та по одному в небі над Миколаївщиною та Запоріжжям. На жаль, не вдалось уникнути влучань. Ворог поцілив по об'єктах енергетичної інфраструктури, в тому числі на Одещині.

Ще вдень очільник Одеської ОВА Олег Кіпер заявляв, що через пошкодження енергетичних обʼєктів, в Одеській області близько 300 тисяч абонентів будуть підпадати під графіки відключення.

Вас також можуть зацікавити новини: