В "Укренерго" попередили про дефіцит в енергосистемі / фото УНІАН, Микола Тис

Сьогодні в українській енергосистемі, попри потепління та вихідний день, виник дефіцит і для його компенсації довелося залучати екстрену допомогу із сусідніх країн, повідомляє НЕК "Укренерго".

"Диспетчерський центр "Укренерго" змушений знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії  та Польщі з 12:00 до 19:00 потужністю 300 МВт", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що головною причиною виникнення дефіциту є недостатність генеруючих потужностей.

Відео дня

"Протягом доби один енергоблок на тепловій електростанції вийшов в аварійний ремонт, ще один в плановий. Кілька блоків відновлюються в прифронтовому регіоні після артобстрілів, а в інших регіонах після масованих ракетних атак минулої зими", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в "Укренерго" зазначають, що, незважаючи на підвищення температури та вихідний день, рівень споживання електроенергії є високим, тож закликають укаїнців заощадливо споживати електроенергію.

Ситуація в енергосистемі - що відомо

В "Укренерго" попередили українців про складний період. Як повідомив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, українців попереду очікують один-два напружені тижні, особливо якщо температури будуть низькими, адже в такому випадку українській генерації важко наявним складом покривати генерацію.

Водночас, за словами Кудрицького, ближче до Нового року часто споживання електроенергії падає.

Вас також можуть зацікавити новини: