Заступник міністра Нефьодов назвав строки початку великої приватизації / фото УНІАН

Фонд державного майна України очікує, що перші продажі об'єктів великої приватизації відбудуться в середині поточного року.

Читайте такожУ Фонді держмайна розповіли про успіхи малої приватизації

Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Відео дня

Він звернув увагу, що успішні конкурси очікуються по тих об'єктах, по яких в судах зараз не оскаржуються результати конкурсів з вибору інвестиційних радників.

"У нас є кілька компаній, за якими, на щастя, не оскаржується, і там процес підготовки йде досить жваво, і Фонд державного майна обіцяє десь в середині року вийти на результативні конкурси", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 30 липня минулого року конкурсна комісія Фонду державного майна України обрала інвестиційних радників для підготовки до приватизації перших шести держкомпаній, у тому числі - для ПРАТ "Індар". В цьому конкурсі компанія "Грант Торнтон" посіла друге місце. Після програшу в конкурсі компанія публічно і безпідставно звинуватила конкурсну комісію у порушенні закону і вирішила оскаржити результати відбору інвестиційних радників.

Кабінет міністрів України планує у 2019 році отримати від приватизації 17,1 мільярда гривень - така сума закладена у державному Бюджеті на цей рік. Державний бюджет на 2018 рік передбачав 21,3 мільярда гривень надходжень від приватизації, проте в підсумку ця сума становила менш як 300 мільйонів гривень.