Поточні коливання на валютному ринку не пов'язані з виборами – НБУ / фото УНІАН

Поточні коливання курсу національної валюти України на валютному ринку безпосередньо не пов'язані з президентськими виборами в країні.

Читайте такожУ Нацбанку спрогнозували курс гривні протягом найближчих місяців

Про це повідомив у коментарі УНІАН заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

Відео дня

«Жодного відношення до виборів це не має», - сказав Чурій, відповідаючи на запитання, чи є вибори причиною різнобічних коливань курсу гривні на поточному тижні.

Він нагадав, що в Україні плаваючий курс, на який впливає безліч різних чинників. «Коливання можуть бути наслідком того, що прибрали норму «Т+1» (попереднє резервування гривневих коштів для купівлі валюти), і тепер покупці часто виходять на ринок у другій половині дня. Також відіграють роль прихід нерезидентів в українські ОВДП, репатріація дивідендів», - додав Чурій.

Він допускає, що поки вибори не закінчилися, вони чинитимуть певний психологічний вплив на ринок. «Але не можна сказати, що ці коливання безпосередньо пов'язані з виборами», - підкреслив Чурій.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними Центральної виборчої комісії України, в першому турі на виборах президента України лідирує Володимир Зеленський, якого підтримали 30% виборців. У другому турі 21 квітня він буде змагатися за посаду глави держави з чинним президентом Петром Порошенком, за якого проголосували 16% виборців.

У понеділок, 1 квітня, або в день оголошення попередніх результатів виборів, національна валюта України зміцнилася до долара на 30 копійок. У вівторок гривня змінила напрямок і подешевшала до долара на 20 копійок, в середу - зміцнилася на 15 копійок.