Ілюстрація / REUTERS

Міжнародна платіжна система Visa і державний "Ощадбанк" представили інноваційне технологічне рішення Tap to Phone, дозволяє підприємцям використовувати смартфон для прийому безконтактних платежів замість POS-терміналу.

Читайте такожРозрахуватися "повз" каси: коли українці відчують переваги електронного чека

Як зазначила старший віце-президент і директор з регіонального розвитку підрозділу компанії Visa в країнах СНД і Південно-Східної Європи Віра Платонова в ході презентації, Україна є однією з перших країн, де працює ця технологія.

Відео дня

"Це перший запуск на території СНД і Південно-Східної Європи. Якщо подивитися на карту - одиниці подібних пілотів, подібних тестувань вже відбулися. Це можливість перетворити мобільний телефон - на сьогодні на технології Андроїд – на торговий POS-термінал", - сказала Платонова.

Вона підкреслила, що будь-який підприємець може налаштувати свій смартфон і приймати платежі за допомогою безконтактних карт, а надалі технологія буде запускатися по всьому регіону і в партнерстві з різними банками.

Заступник голови правління "Ощадбанку" Антон Тютюн, у свою чергу, зазначив, що нова технологія вже доступна клієнтам банку і розрахована на малий бізнес, для якого не доцільно оплачувати встановлення платіжного терміналу та його обслуговування.

"У клієнта є телефон - і цього достатньо. На сьогодні у всіх є смартфони. Тим більше, у людей, які займаються бізнесом. Це активна частина населення, яка хоче щось створити. У них є смартфон, і достатньо лише скачати додаток. Звичайно ж, уклавши договір з Ощадним банком України". І можна давати клієнтам таку можливість розраховуватися", - сказав Тютюн.

За його словами, в найближчі два тижні до нової технології підключаться й інші платіжні системи, щоб клієнти могли розплачуватися картами будь-яких платіжних систем.

Довідка УНІАН. Міжнародна платіжна система Visa забезпечує власникам карток, торгово-сервісним підприємствам, фінансовим і урядовим установам у понад 200 країнах і територіях доступ до мережі електронних платежів. Глобальний процесинг VisaNet може обробляти понад 65 тисяч транзакцій в секунду.

"Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") зареєстровано Національним банком України в грудні 1991 року. 100% акцій банку належать державі.