Ілюстрація REUTERS

Державна фіскальна служба України включила до державного реєстру 8 новітніх моделей програмно-технічних комплексів, які дозволяють реєстрацію розрахункових операцій із застосуванням персональних комп'ютерів, планшетів і смартфонів.

Читайте такожДФС оштрафувала підприємства на мільярд за порушення при готівкових розрахунках

Як випливає з реєстру, до цього переліку ввійшли комплекс обробки фіскальної інформації «ІКС ПРРО», реєстратор розрахункових операцій спеціалізований СРРО, програмний комплекс «Вебкаса» (Webkassa), фіскальний сервер «iNNOVATE!», «Смарт КАСА», «Easy S1», «Укртрімекс РРО» і розроблена ДФС система «E-Receipt (е-Чек) електронний чек».

Відео дня

Відзначається, що нові моделі програмно-технічних комплексів застосовуватимуть учасники експериментального проекту із впровадження інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування, купівлі-продажу валюти, торгівлі через автомати, прийому готівки для подальшого переказу, перевезення пасажирів.

Також повідомляється, що експериментальний проект триватиме до 31 грудня 2019 року, і за його результатами Мінфін ухвалить рішення про промислову експлуатацію тих чи інших моделей.

Як повідомляв УНІАН, міжвідомча робоча група за участю Міністерства фінансів України рекомендувала внести в реєстр для подальшого тестування вісім проектів нових реєстраторів розрахункових операцій, зобов'язавши Фіскальну службу внести їх в держреєстр до 1 квітня.

У вересні 2018 року ДФС запустила в тестовому режимі інформаційну систему для онлайн-реєстрації розрахункових операцій E-Receipt, яка дозволяє платникам зареєструвати касу і касирів в режимі онлайн.

З травня 2017 року в Україні користуватися касовими апаратами зобов'язані всі продавці побутової техніки, комп'ютерів, смартфонів й іншої електроніки, незалежно від їх обороту чи типу підприємства.