За словами Мендель, Україна дуже довго і важко оговтуватиметься від дефолту / фото УНІАН

Українська влада не розглядає варіант оголошення дефолту та розраховує на збільшення потенційного фінансування з боку Міжнародного валютного фонду.

Про це в коментарі УНІАН повідомила прес-секретарка президента України Юлія Мендель.

«Для України зараз надзвичайно важлива співпраця з МВФ. Ми дуже раді, що нам вдалося домовитися про збільшення потенційного фінансування», - заявила вона, додавши, що в додаток до програми допомоги, яка обговорювалась раніше, МВФ розглядає підтримку України у боротьбі з поширенням коронавірусу COVID-19.

Відео дня

Читайте такожДолар і євро рвуться вгору: курси валют на сьогодні

«Україна дуже довго і важко оговтуватиметься від дефолту. Влада не ризикуватиме життями українців, а тому не розглядає варіанту дефолту», - наголосила Мендель.

За її словами, Зеленський сподівається на відповідальність народних депутатів перед українцями і що на позачерговому засіданні вони проголосують потрібні законодавчі ініціативи для підтримки бізнесу, соціально вразливих категорій населення, а також надважливих реформ у банківському та агросекторі, які не лише допоможуть Україні зберегти економічну стабільність, а й забезпечать фінансову підтримку МВФ.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня МВФ повідомив про прогрес у дискусіях із українською владою щодо нової програми фінансування, для отримання якої владі необхідно прийняти закон про вдосконалення системи врегулювання банківських проблем і здійснити земельну реформу.

Україна і МВФ досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування в обсязі 5,5 млрд доларів у грудні 2019 року. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду, але точна дата розгляду цього питання поки не визначена, оскільки наша країна виконала не всі умови для старту нової програми.

11 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна виконає попередні умови для старту нової програми з МВФ протягом двох-трьох тижнів.

Крім того, 5 березня в МВФ заявили, що Фонд виділяє близько 50 млрд доларів швидкого фінансування для країн із низьким рівнем доходу та країн, що розвиваються, для подолання негативних наслідків епідемії коронавірусу.

16 березня Фонд висловив готовність мобілізувати кредитний потенціал у розмірі 1 трлн доларів для допомоги країнам - членам Фонду під час епідемії коронавірусу.