Фото УНИАН

Ситуація на валютному ринку в Україні стабілізувалася, і надмірний попит на валюту майже повністю закрито, повідомив сьогодні журналістам заступник голови Національного банку України Олег Чурій.

Читайте такожУ Нацбанку пояснили, чому дешевшає гривня

«Ми вважаємо, що ситуація на сьогодні стабілізувалася. Той надмірний попит, який виходив на ринок наприкінці серпня – початку вересня, майже повністю закрито за рахунок того, що гривня девальвувала, а також за рахунок згладжування коливань за допомогою інтервенцій, які проводив Національний банк», - сказав Чурій.

Відео дня

За його словами, з кінця серпня регулятор провів 7 інтервенцій, у ході яких продав на ринку близько 200 млн дол. США.

«На сьогодні ситуація стабілізувалася. Ми вважаємо, що найближчим часом зростуть надходження від продажу агропродукції. В серпні місяці був такий сезонний фактор, як зростання попиту на валюту, при цьому валюта від нового врожаю ще не надійшла. Зростання надходжень валюти сприятиме подальшій стабілізації ситуації», - додав Чурій.

Читайте такожНБУ очікує цього року двох траншів від МВФ на $2,3 мільярда – $1 мільярд у вересні

Також він зазначив, що позитивний вплив на валютний ринок матиме й очікуване надходження траншу від Міжнародного валютного фонду, який зазвичай згладжує коливання курсів.

Як повідомляв УНІАН, вартість гривні щодо долара з 10 серпня планомірно знижувалась на 5-10 копійок щодня, подолавши позначку 25 грн/дол., після того, як два місяці вона перебувала в межах 24,7-24,9 грн/дол. Ситуація змінилася на краще після заяви ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду про внесення в розклад засідань Ради директорів Фонду засідання в Україні 14 вересня, і гривня почала зміцнюватися.

Вчора, 12 вересня, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку на час закриття торгів встановилися на рівні 26,60/26,65 грн/дол.

Історичний мінімум курсу української гривні щодо долара США, зафіксований у лютому 2015 року, становить 30,01 грн/дол.