Компанія Western Union припинила надання послуги з виплати валютних переказів з-за кордону в гривнях.

«Компанія "Вестерн Юніон" припинила технічну можливість відправлення переказів з-за кордону з виплатою в Україні в національній валюті. Також компанія "Вестерн Юніон" забезпечила можливість виплати оператором банку в іноземній валюті переказів, відправлених до 30 квітня в 2010 р. з фіксованою валютою виплати в гривні», - йдеться в листі компанії, текст якого має в своєму розпорядженні УНІАН.

Як повідомлялося, Національний банк України з 30 квітня т.г. зобов`язав банки тимчасово припинити виплату валютних переказів Western Union в гривнях. Регулятор стверджував, що ця послуга не відповідає діючим правовим нормам, згідно з якими виплата переказу в іноземній валюті, може бути здійснена в гривні виключно за бажанням і згідно заяві одержувача (бенефіціара). При цьому програмний комплекс Western Union не дозволяє одержувачеві переказу вибирати валюту, в якій мають бути виплачені кошти.

Відео дня

У кінці минулого року Національний банк України просив банки утриматися від надання послуги з прийому переказів за кордон у гривні через міжнародну платіжну систему Western Union. Тоді йшлося про те, що НБУ вважає неприйнятним проведення переказу без фіксації курсу гривні до іноземної валюти і суми до отримання в іноземній валюті.