У Порошенко хотят осуществить антикоррупционную реформу до конца сентября / president.gov.ua

Антикорупційна реформа в Україні повинна бути втілена до кінця вересня цього року, тому що її виконання впливає на виділення траншу МВФ.

Про це заявив в ефірі «5 каналу» заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків, повідомили УНІАН у прес-службі президента.

За його словами, антикорупційна реформа повинна дати сигнал того, що реформи пішли.

Відео дня

Заступник глави АП підкреслив, що президент України, як гарант Конституції, формує антикорупційну стратегію держави.

«Вже є орган, який створений при президенті, - антикорупційний комітет, який відповідає за формування стратегії. В цьому комітеті повинні бути громадські організації», - зазначив Шимків.

За його словами, необхідно створити антикорупційне бюро, яке буде виконувати слідчі функції і стане незалежним органом.

Заступник глави АП висловив переконання, що антикорупційна стратегія, розроблена президентом, знайде відгук у суспільстві.

Він підкреслив, що в питанні боротьби з корупцією потрібно створити баланс між повноваженнями антикорупційних структур, створеними органами влади та громадянським суспільством.

«Ми повинні досягти консенсусу між різними гілками влади і громадянським суспільством», - сказав заступник глави АП.

Нагадаємо, що Кабмін прийняв антикорупційну стратегію до 2017 року на початку липня. Як заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи стратегію, відновити економічне зростання в країні неможливо без реального ефективного удару по основним перешкодам на шляху до реформ - корупції, і уряд уже розглядає 10 конкретних кроків у рамках цієї стратегії.

10 липня Президент України Петро Порошенко заявив про наміри створити антикорупційне бюро, але при цьому висловив сумнів в ефективності роботи такого бюро, якщо його буде формувати «корупційний парламент і залежний від нього уряд». За його словами, парламент, на який треба тиснути, щоб прийняти антикорупційні закони, не має права на існування.