'Будова' доєдналася до PUIG для більш активного залучення європейських інвестицій у будівельну галузь України

Компанія "Будова", яка є одним з лідерів будівельного ринку України, отримала офіційне членство в Українсько-Польській Господарчій Палаті (Polsko-Ukraińska Izba Gospodarcza, PUIG). Це дозволить більш плідно співпрацювати з європейськими партнерами для залучення інвестицій в проєкти відновлення української інфраструктури та житла, пошкоджених та знищених під час бойових дій, а також в будівельну галузь в цілому.

Через російську військову агресію більшість українських забудовників були вимушені тимчасово заморозити свої проєкти з огляду на високі безпекові ризики, нестабільність ланцюгів постачання матеріалів та економічну кризу. Хоча "Будова" не стала виключенням, керівництво компанії бере активну участь в залученні міжнародної підтримки для вирішення проблем, які постали перед будівельною галуззю України. Отримання членства в PUIG стало черговим кроком на цьому шляху.

Перш ніж запропонувати "Будові" членство, фахівці Господарчої Палати ретельно проаналізували історію розвитку та діяльність компанії, щоб пересвідчитись в її репутації, надійності як партнера та наявності перспектив для співпраці, а також ознайомилися з останніми проєктами. Компанія довела свою відповідність вимогам PUIG до європейських партнерів організації.

Відео дня
'Будова' доєдналася до PUIG для більш активного залучення європейських інвестицій у будівельну галузь України

Як результат, "Будова" отримала можливість співпрацювати з провідними європейськими банками для залучення додаткового фінансування проєктів відбудови України, а також презентувала новим партнерам власне бачення відродження та розвитку будівництва в економічній системі України. Зокрема, європейських колег зацікавила винайдена інженерами "Будови" технологія prefab-будівництва Well-Being ConTech, яка була високо оцінена девелоперами та архітекторами з Польщі під час презентації на міжнародній конференції у Варшаві. Наразі компанія веде перемовини з низькою польських компаній з метою спільної роботи над розширенням потужностей виробництва Well-Being ConTech в Україні й для залучення європейських інвестицій у відновлення країни.

"З огляду на скрупульозність європейців та ретельний вибір партнерів, вступ до Українсько-Польської Господарчої Палати можна вважати своєрідним комплаєнсом, який "Будова" пройшла успішно. Ми продемонстрували, що український бізнес може бути надійним партнером навіть в надзвичайних умовах, і отримали ще більше можливостей для приваблення інвесторів в нашу країну, в тому числі для подальшого масштабування Well-Being ConTech", – наголосив СЕО "Будови" Микола Куцак.

Well-Being ConTech – технологія швидкого модульного будівництва багатоквартирних будинків, що базується на принципах енергоефективності та сейсмостійкості. Елементи майбутніх будівель заздалегідь виготовляються на заводі за принципом prefab і в потім "збираються" на будівельному майданчику, що скорочує терміни будівництва та трудомісткість робіт на 50%. В залежності від вимог до конкретної будівлі швидкість зведення може сягати від 40 до 120 квартир на місяць. Ця технологія може допомогти у відновленні зруйнованого житла на деокупованих територіях. Зокрема, відповідний меморандум про співпрацю вже укладено з міською владою Ірпеня.

'Будова' доєдналася до PUIG для більш активного залучення європейських інвестицій у будівельну галузь України

PUIG – торгово-промислова палата, яка об’єднує більш ніж 200 українських та польських компаній і покликана як представляти інтереси польського бізнесу в Україні, так і консультувати українських підприємців, що зацікавлені у виході на ринки ЄС.

"Будова" – одна з найбільших будівельних компаній України, визнаний лідер житлового будівництва в Одесі та один з лідерів з впровадження сучасних технологій у галузі. Компанія працює понад 30 років. За цей її будівельники звели численні житлові комплекси, православні храми, синагогу, арабський культурний центр, торгові та офісні центри. До складу компанії входять власні потужності з виробництва будівельних матеріалів, інженерне та архітектурне бюро, департамент науково-технічного розвитку, обслуговуюча компанія тощо. Серед партнерів – провідні компанії Італії, Франції, Туреччини, Німеччини, Англії, Австрії, Польщі.