Прогноз дав старший аналітик компанії "Альпарі" Вадим Іосуб / Ілюстрація REUTERS

Гривня протягом найближчого тижня помірно подорожчає стосовно долара. В середньому гривня подорожчає на 20 копійок у порівнянні з курсом на 5 липня.

За прогнозом старшого аналітика компанії "Альпарі" Вадима Іосуба курс долара опуститься до рівня 27,20 грн/дол. на міжбанківському та 27,10/27,30 грн/дол. на готівковому валютному ринку.

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 27,20 грн, а готівковий долар в банках буде торгуватися поблизу 27,10/27,30 грн", - сказано в коментарі експерта, переданому УНІАН.

Відео дня

Читайте такожТиждень розпочався з нового курсу долара: обмінники

Як змінювався курс долара:

Згідно з даними НБУ на початку липня курс долара активно зростав:

1 липня - 27,23 грн/дол;

2 липня - 27,38 грн/дол;

5 липня - 27,41 грн/дол.

Після значного зростання почався період стабілізації, а до кінця цього тижня, згідно з прогнозом експерта, долар почне дешевшати та втратить в ціні 20 копійок в порівнянні з показниками 5 липня.

Тобто якщо раніше долар зростав, то тепер йому прогнозують просідання.

Курс на 19 липня

Національний банк України на понеділок, 19 липня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 27,23 грн / дол., тобто гривня зміцнилася на 6 копійок у порівнянні з попереднім показником.

Згідно з даними на сайті НБУ, офіційний курс гривні до євро на понеділок встановлений на рівні 32,14 грн/євро, тобто гривня зміцнилася на 10 копійок в порівнянні з попереднім показником.