14 лютого Кабмін схвалив законопроект Про мінімальні запаси нафти і нафтопродуктів / фото УНІАН

Кабінет міністрів схвалив новий законопроект "Про державні резерви".

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, зазначивши при цьому, що формування резервів буде проходити за сферами: продовольча, медична, енергетична та технічна.

"Той держрезерв, який існував в Україні з 1991 року, дуже довго залишався нащадком радянської системи. Тепер ми пропонуємо докорінно змінити підходи до його роботи. По-перше, пропонується створити державний матеріальний резерв і окремо-мобілізаційний резерв. Мобілізаційний резерв - це наші запаси, які дозволять швидко розгортати додаткові військові виробництва, ремонт військової техніки, відновлення критичної транспортної інфраструктури, відновлення енергосистеми тощо", - сказав він.

Відео дня

"Головна мета - зробити так, щоб наша країна була в будь-який проміжок часу забезпечена всіма першочерговими речами", - заявив він.

Держбюджет-2023

3 листопада 2022 року Верховна Рада ухвалила державний бюджет України на 2023 рік.

Дефіцит держбюджету складе більше 20% ВВП, покривати його планують за рахунок допомоги партнерів. Прогноз інфляції становить 28%.

Бюджет-2023 планувався з урахуванням 1,3 трлн грн доходів, витрати складуть 2,6 трлн грн. Зростання ВВП передбачається на рівні 3,2%.

31 січня 2023 року у Верховній Раді зареєстрували законопроект про збільшення витрат держбюджету на 2023 рік на 5,5 млрд грн.

14 лютого Кабмін схвалив законопроект про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів.

Вас також можуть зацікавити новини: