На відновлення звільнених регіонів України виділили перший мільярд гривень

Кабмін ухвалив рішення про виділення з резервного фонду першого 1 млрд гривень на відновлення звільнених від російських окупантів областей України. Про це повідомляє у Telegram заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

"Під час зустрічей із представниками обласних військових адміністрацій і територіальних громад обговорювали питання додаткового фінансування, адже з такими масштабами руйнувань ресурсів катастрофічно не вистачало", - зазначив Тимошенко.

Згідно рішенням, Київщина отримає 400 млн гривень, Чернігівщина та Сумщина - по 250 млн і Житомирщина - 100 млн гривень.

Відео дня

Кошти резервного фонду призначені на ремонт та заміну вікон, конструкцій дахів і покрівель, фасадів будинків, відновлення доріг, інженерних мереж та систем, зокрема тепла, газу, води, електроенергії, прибирання розбитої воєнної та цивільної техніки, очищення вулиць і прибудинкових територій

"Щодня ми працюємо, щоб українці якомога швидше повернулись до своїх міст та звичного життя", - наголосив заступник керівника ОП.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив про початок відновлення постраждалих від дій окупантів доріг, зокрема на Київщині та Чернігівщині.