НБУ назвав найбільших кредиторів українських підприємств / фото REUTERS

Національний банк України оприлюднив дані про зовнішню заборгованість українських підприємств станом на 30 червня 2021 року.

Як зазначається в оприлюднених матеріалах на офіційному сайті регулятора, загальний обсяг боргу приватного сектора станом на кінець 2 кварталу поточного року становив 43,06 млрд доларів (без єврооблігацій і кредитів, наданих під гарантію Уряду).

Читайте такожЕксперти спрогнозували, що буде з Україною і гривнею в разі дефолту

Відео дня

Відповідно до оприлюднених даних, найбільша частка боргу припадає на Кіпр – майже 21 млрд доларів. На другому місці - Великобританія – 5,43 млрд доларів. На третьому - Нідерланди (2,38 млрд доларів).

У десятку також входять: Люксембург (1,28 млрд доларів), Німеччина (1,4 млрд доларів), Британські Віргінські Острови (1,27 млрд доларів), США (1,16 млрд доларів) та Російська Федерація (1,12 млрд доларів).

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі майже 700 млн дол. Ці кошти надійдуть на рахунки уряду в Національному банку України й збільшать міжнародні резерви.

Вас також можуть зацікавити новини