Україна вимагатиме щонайменше 300 мільярдів доларів репарацій від Росії / фото УНІАН

Енергетичний шантаж Кремля тільки підштовхне Європу передати Україні 300 млрд доларів російських золотовалютних резервів в якості репарацій.

Про це сказав міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі телемарафону.

За його словами, Росія своїми діями заганяє Європу в економічну та енергетичну кризу, відповідно в таких умовах передати Україні кошти Російської Федерації – це дуже правильний політичний крок.

Відео дня

Міністр вважає, що енергетичний шантаж Кремля тільки підштовхне Захід передати Україні російські золотовалютні резерви.

"Завдавши удару по економіці заходу, росіяни створюють умови для передачі Україні золотовалютних резервів. У цій частині росіяни талановито стріляють собі в ногу, чому ми дуже раді", - сказав він.

Війна в Україні та репарації:

У вересні міністр юстиції Денис Малюська зазначав, що Україна вимагатиме не менше 300 мільярдів доларів репарацій від Росії за збитки, які були нанесені в результаті російського вторгнення.

Втрати України від російського вторгнення оцінюються набагато більше, але названа Малюською сума відповідає розміру заморожених активів Банку Росії в країнах G7.

Європейський Союз готується до повного припинення поставок російського газу. У період закачування блакитного палива російський "Газпром" кілька разів зупиняв газопровід "Північний потік" і відповідно подачу газу в країни ЄС.

Раніше заступник міністра юстиції України Ірина мудра заявила, що в України немає перспектив отримати репарації від Росії у міжнародних судах. Адже Росія заявила про вихід з Ради Європи та на рівні свого законодавства встановила, що рішення, прийняті ЄСПЛ після 15 березня 2022 року, в країні не будуть виконуватися.

Вона додала, що конфіскованих на сьогодні російських коштів не вистачить для відновлення України.

Вас також можуть зацікавити новини: