Загальна заборгованість становить 50 мільйонів гривень / ілюстрація REUTERS

Зміни до державного бюджету на 2020 рік, які сьогодні ухвалила Верховна Рада, дадуть змогу погасити заборгованість з заробітної плати перед працівниками державної шахти «Надія».

Як повідомляє прес-служба Офісу президента,

про це президент Володимир Зеленський заявив під час спілкування з представниками ЗМІ в рамках робочої поїздки на Львівщину.

Відео дня

«Сьогодні наші народні депутати проголосували дуже важливий законопроект – зміни до бюджету. Ми повністю закриваємо заборгованість перед шахтарями шахти «Надія» – це 50 мільйонів. Зрозуміло, грошей мало, але на заробітну плату та на робочі місця ми повинні завжди знаходити», – сказав глава держави.

Також, за його словами, ухвалені зміни до держбюджету дадуть змогу профінансувати будівництво гуртожитку для університету імені Івана Франка у Львові. «Я знаю, що було проблемне питання – побудувати гуртожиток на території університету. Ми проголосували зміни до бюджету – 50 мільйонів гривень вже виділено зараз на всі ці роботи. Тому, якщо голова облдержадміністрації буде дуже швидким, то почнемо будувати», – зазначив Зеленський.

Крім того, в рамках національної програми «Велике будівництво» ще на 589 млн грн збільшено фінансування будівництва місцевих доріг на Львівщині.

«Це теж дуже важливо – ми бачимо рекордну кількість побудованих доріг у Львівській області. Вже будується 250 км нових доріг на Львівщині. Побудована важлива дорога на Східницю. Теж сьогодні проголосували депутати – дякую, що вони мене почули, – виділення ще 30 мільйонів гривень на міст у Східницю, якого не вистачало», – сказав президент.

Читайте такожГірники шахти "Жовтнева" не підіймаються на поверхню, вимагаючи підвищення зарплати

Хронологія подій

  • 28 серпня 27 шахтарів залишилися під землею, а 29 серпня до них приєдналися ще 13 осіб.
  • Голова Незалежної профспілки гірників Волинець заявляє, що заборгованість існує через відсутність розрахунку з боку замовників продукції.
  • Представники профільного департаменту Міністерства енергетики провели детальний фінансовий аудит шахти" Надія", який виявив чисельні порушення в роботі колишнього керівника підприємства, зокрема, продажів вугілля за заниженими цінами. Міністерство має намір звернутись до правоохоронних органів.