Курс гривні до євро змінився на 20 копійок, а курс долара - на 2 копійки станом на 14 липня / фото УНІАН

Готівковий курс гривні до долара в банківських обмінниках Києва сьогодні, 14 липня, зміцнився на 2 копійки – до 37,33 грн/дол.

Як передає кореспондент УНІАН, щодо євро курс гривні послабився на 20 копійок і становить 41,60 грн/євро.

Продати американську валюту в середньому можна за курсом 36,80 грн за долар, євро – 40,90 грн за євро.

Відео дня

Курс валют в Україні - чого чекати наступного тижня

Як повідомляв УНІАН, курс готівкового долара у "ПриватБанку" 13 липня залишився на рівні попереднього дня - 37,20 грн за долар. Курс євро у фінустанові вчора подорожчав на 25 копійок – до 41,25 грн/євро.

За прогнозом начальника департаменту казначейства "Глобус Банку" Тараса Лєсового, протягом наступного тижня варто очікувати досить стабільну і прогнозовану ситуацію: курсові коливання відбуватимуться в межах нових "коридорів": 36,7-37,7 грн/дол. та  40-41 грн/євро.

За словами експерта, до факторів, що формуватимуть курси валют, як і протягом останнього часу, належать величезні обсяги макрофінансової допомоги з боку ЄС, США, низки інших країн, а також МВФ та розвиток економіки України. Також серед цих факторів - надходження валюти за експорт, адже попри дії країни-агресора, Україна все ж докладає великих зусиль, щоб експорт не лише не скорочувався, а й збільшувався.

Вас також можуть зацікавити новини: