Витратили більше половини виділеної суми / фото УНІАН Володимир Гонтар

Станом на 23 жовтня з Фонду боротьби з COVID-19 витрачено 34,1 млрд грн з 66 млрд грн, що становить 52% від загальної суми.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Читайте такожМіністр фінансів розповів, скільки грошей витратили з "коронавірусного фонду"

Відео дня

«На охорону здоров'я використано 5,8 млрд грн з 16,3 млрд грн, або 35%. Зокрема, на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів витрачено 21 млн грн (виділено 100 млн грн), на забезпечення лабораторій МОЗ та закупівлю засобів індивідуального захисту для медичних працівників витрачено 624 млн грн з передбачених 2,9 млрд грн», - сказано в повідомленні.

За даними прес-служби, на субвенцію місцевим бюджетам для забезпечення лікарень киснем спрямовано 571 млн грн. Також на підвищення надбавок і доплат медичним працівникам витрачено 2,7 млрд грн з передбачених 6 млрд грн. Кошти, виділені на придбання обладнання для приймальних відділень опорних лікарень, поки не використовувалися.

Зазначається, що у сфері соціального захисту використано 9,3 млрд грн (89%) з передбачених 10,4 млрд грн. На забезпечення правопорядку використано 2,4 млрд грн з 2,7 млрд грн (91%).

На будівництво та ремонт доріг використано 16,3 млрд грн (47%) з 35 млрд гривень. На державну підтримку сфери культури, туризму та креативних індустрій передбачено 1 млрд грн, з яких поки використано тільки 6 млн гривень.

На відновлення витрат, які були скорочені при створенні фонду, передбачено 524 млн грн, з яких поки використано 165 млн грн, або 31%.

Хронологія подій

3 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до Закону про держбюджет на 2020 рік, згідно з якими було створено спецфонд по боротьбі з коронавірусом обсягом 64,7 млрд грн. Більш ніж половину коштів цього фонду було направлено на ремонт доріг.

Як раніше повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, у проекті Державного бюджету на 2021 рік не передбачена окрема стаття на фонд боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.