Производственная активность в Китае выросла впервые за полгода / uk.wikipedia.org

Активність у виробничому секторі Китаю зросла в червні вперше за шість місяців завдяки збільшенню кількості нових замовлень, свідчить попереднє дослідження HSBC, повідомляє Рейтер.

Попередній індекс менеджерів із закупівель (PMI), що розраховується HSBC/Markit, підвищився до 50,8 пункту в червні з травневого значення 49,4 пункту, перевищивши прогноз аналітиків, які очікували 49,7 пункту. Позначка в 50 пунктів відокремлює скорочення від зростання.

Виробничий PMI опинився на позитивній території вперше з грудня. Крім того, це максимальне значення з листопада, коли воно також склало 50,8 пункту.

Відео дня

Оптимістична статистика зміцнила надії ринку на те, що друга світова економіка долає слабкість.

"Покращення в цьому місяці відповідає даним, що вказує на те, що міні-стимули, які застосовуються владою, досягають реальної економіки, - сказав Цу Хонбинь, головний економіст HSBC в Китаї. - Ми очікуємо, що регулятори залишаться на шляху акомодаційної політики, поки відновлення не стане стійким".

Субіндекс нових замовлень, показник внутрішнього і закордонного попиту, зріс до 51,8 пункту - це максимальне значення за 15 місяців.

Читайте такожМВФ прогнозує зростання ВВП Китаю цього року на рівні 7,5%

Це підвищення було в значній мірі зумовлено посиленням національного споживання, оскільки зростання числа нових експортних замовлень різко сповільнилося.

Читайте такожУ травні інфляція в Китаї досягла 4-місячного максимуму

Тим не менше, дослідження показало поліпшення у всьому фабричному секторі: більшість з 11 субіндексів - від виробництва до нових замовлень і закупівель - зросли порівняно з показниками попередніх місяців.