Джон Болтон / REUTERS

Посольство Китайської Народної Республіки в Україні вважає недружніми заяви радника президента США Джона Болтона, повідомляє прес-служба посольства.

Читайте такожПісля купівлі "Мотор-Січі" китайці можуть отримати українські авіатехнології - ЗМІ

"Днями радник президента США з національної безпеки Джон Болтон прибув до України з візитом, в період якого висловився в недружньому ключі щодо співпраці між Китаєм і Україною", - сказано в повідомленні, передає liga.net.

Відео дня

Посол КНР в Україні Вей Ду проведе брифінг у посольстві 30 серпня для подання офіційної позиції Китаю у відповідь на ці заяви.

Мотор Січ - один з головних авіаційних підприємств пострадянського простору. Воно виробляє авіадвигуни та газотурбінні установки, поставляючи свою продукцію в більш ніж 100 країн.

Нагадаємо, 27 серпня радник Дональда Трампа Джон Болтон заявив, що США застерігають Україну від співпраці з Китаєм.

Напередодні газета The Wall Street Journal написала, що Болтон спробує переконати український уряд не продавати китайському холдингу Beijing Skyrizon Aviation "Мотор Січ". У Білому Домі вважають, що ця угода дасть Китаю важливі оборонні технології і дозволить йому розширити військовий потенціал.

Китай зацікавлений у купівлі понад 50% "Мотор Січі", ще 25% може безоплатно отримати "Укроборонпром". Угоду має схвалити Антимонопольний комітет. За даними ЗМІ, китайці зобов'язуються внести до держбюджету $100 млн на розвиток авіабудівної галузі України.