Ілюстрація REUTERS

Фонд державного майна України розробляє механізми реструктуризації боргу Одеського припортового заводу перед кредиторами для подальшого розрахунку з ними.

Читайте такожВ Офісі президента назвали пріоритетом стабільну роботу українського хімпрому

Про це під час відвідування заводу повідомив заступник голови ФДМУ Сергій Ігнатовський, передає прес-служба фонду.

Відео дня

За словами Ігнатовського, проблема заборгованості не вплине на виробничий процес підприємства.

Також він додав, що для забезпечення максимально конкурентної приватизації ОПЗ на підприємстві працює інвестиційний радник, діяльність якого сприятиме фінансовому оздоровленню заводу й подальшому залученню інвесторів, щоб гарантувати модернізацію підприємства.

В основу стратегії розвитку ОПЗ належить сталий розвиток підприємства, забезпечення інтересів держави та працівників. Ключові питання відвідування заводу були пов'язані з перспективою функціонування підприємства та проведенням запланованої його приватизації. Ігнатовський запевнив, що держава не допустить реалізації ризиків, пов'язаних з продажем заводу.

"Існують побоювання, що після приватизації завод буде порізано на металобрухт. Поспішаю розвіяти ці страхи – держава пильно стежитиме за дотриманням інвестиційного договору та вживати передбачені законами заходи у разі його порушення", - цитує заступника голови ФДМУ прес-служба фонду.

Як повідомляв УНІАН, Одеський припортовий завод входить в число об'єктів великої приватизації в Україні, продаж яких здійснюватиметься із залученням інвестиційних радників.

Довідка УНІАН. Одеський припортовий завод (м. Южне, Одеська обл.) – другий за величиною виробник аміаку і карбаміду і третій – з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з приймання, охолоджування і перевантаження аміаку.