Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів розробляє список забороненої в Україні під час карантину діяльності, хоча раніше планувалося створити перелік об'єктів критичної інфраструктури, робота яких буде дозволена.

Читайте такожУкраїна не збирається обмежувати агроекспорт на час карантину - торгпред

Про це повідомив радник Кабінету міністрів з економічних питань Олексій Мушак в соцмережі Facebook.

Відео дня

"Концепція змінилася. Замість списку тих, кому дозволено працювати, буде список, кому заборонено. Це більш правильно, і радує, що в уряду ще є люди, готові слухати зворотний зв'язок", - написав він.

Згідно з повідомленням, перелік заборонених в Україні на час карантину видів діяльності станом на 22 березня виглядав наступним чином:

Діяльність театрів, кінотеатрів, музеїв, інших культурних і розважальних установ;

Діяльність з проведення масових заходів (концерти, виступи, спортивні змагання);

Діяльність спортклубів та фітнес-центрів;

Заклади громадського харчування (крім роботи на винос та/або доставки);

Діяльність ринків (продовольчих, господарських та будь-яких інших);

Робота ТРЦ (крім роздрібної торгівлі в списку дозволеного);

Роздрібна торгівля (крім зазначеної в списку дозволеного).

Також Мушак зазначив, що під обмеження потраплять салони краси, манікюрні салони, сауни, масажні салони та інші подібні заклади.

При цьому радник Кабміну додав, що всі вказані позиції, крім ринків, не є критичними, тому продовольчі та господарські ринки варто відкрити.

"Ризиків зараження стільки ж, як і в торговельних мережах, які зараз спокійно працюють. Але це дозволяє не закривати канал збуту для малого і середнього бізнесу. У час, коли люди сидять без роботи та зарплати, це важливо", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Карантин передбачає закриття навчальних закладів, а також заборона масових зібрань понад 200 осіб, який стосується і спортивних, культурних заходів.

Крім того, з 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торгово-розважальні центри, інші установи розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування з застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську і страхову діяльність.

Пізніше для запобігання поширення коронавірусної інфекції Кабмін прийняв рішення про обмеження пасажирських перевезень на території України, зокрема, введено заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.