IT-команда NIX надасть 745 тисяч гривень на швидкісний роутер для харківського університету

Один із найбільших навчальних закладів Харкова - Каразінський університет - матиме потужний роутер Juniper. Обладнання дозволить забезпечити швидкий і надійний інтернет у період аварійних та віялових відключень електрики. Купівлю обладнання профінансує IT-команда NIX.

За словами Ігоря Брагінського, президента NIX та члена Наглядової ради Каразінського університету, в умовах війни підтримка університету має бути суттєва і невідкладна. Тому айтівці одразу відгукнулися на запит освітян.

Сергій Махновський, виконавчий директор Kharkiv Karazin University Foundation:

Відео дня

"Нове обладнання дозволить нам створити в університеті структуровану кабельну систему. Адже одна з цілей нашого Фонду - розбудова сучасного цифрового освітнього простору. Це передбачає наявність мережевої інфраструктури, дата-центру та системи цифрового менеджменту. Тож особисто та від Фонду хочу подякувати за підтримку Каразінського університету командою NIX".

Крім цього, NIX приєдналися до благодійної ініціативи Kharkiv Karazin University Foundation. Фонд покриє першочергові потреби закладу. У тому числі реконструкцію будівель, постраждалих від обстрілів, допомогу студентам і викладачам, оновлення технічного оснащення для подальшої наукової та освітньої роботи.

Загалом партнерство NIX та Каразінського університету нараховує вже понад 10 років. Увесь цей час головна мета співпраці - підвищувати рівень технічної освіти в Україні.

Серед IT-спеціалістів NIX багато каразінців - випускників Ніксових IT-курсів. До повномасштабної війни технічнічні експерти регулярно проводили лекції та воркшопи на профільних кафедрах університету. Також студенти могли перевірити свої знання під час профтестувань від NIX та обрати напрям для навчання на курсах.

На ярмарках вакансій в ХНУ IT-команда NIX завжди виступала преміум-роботодавцем та головним спонсором. А минулого року партнерство вийшло на новий рівень. NIX уклали з університетом офіційну угоду про співпрацю. Це дало змогу експертам аналізувати та покращувати разом із викладачами навчальні матеріали за спеціальністю "Комп’ютерні науки". Тож студенти матимуть актуальні знання та навички ще на старті своєї кар'єри.