Українці продовжують активно утеплювати свої будинки / фото УНІАН

Понад 130 мільйонів гривень "теплих кредитів" на енергомодернізацію житла вже видано населенню та ОСББ цього року.

Читайте також"Ощадбанк" починає видачу "теплих кредитів"

Про це повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Відео дня

"Всього з початку програми в цьому році (13 квітня - УНІАН) населенню та ОСББ видано понад 130 мільйонів гривень "теплих кредитів" на енергоефективні мети", - сказано в повідомленні.

Зокрема, минулого тижня програмою скористалися ще 1544 сім'ї та 122 ОСББ, які залучили: понад 35 мільйонів гривень на утеплення багатоповерхівок; близько 32 мільйонів гривень - на енергоефективні заходи в приватних будинках; 900 тисяч гривень - на встановлення твердопаливних котлів.

Зазначається, що найбільшу економію енергоспоживання дає комплексна термомодернізація будинку (встановлення ІТП, заміна вікон на енергоефективні, утеплення фасадів, даху, підвалу тощо).

У прес-службі нагадали, що державні банки – "Ощадбанк", "Укргазбанк", "ПриватБанк", "Укрексімбанк" - готові надавати "теплі кредити", дотримуючись вимог карантину.

Довідка УНІАН. Механізм фінансування "теплих кредитів" передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.