Фото УНИАН

Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект закону, яким упроваджується мораторій на нарахування і стягнення штрафів і пені з компаній сфери тепло- і водопостачання за борги за газ та електроенергію, якщо вони не отримали з бюджету компенсацію різниці між затвердженими тарифами, включаючи пільги і субсидії, і витратами на надання послуг.

За ухвалення законопроекту №2706 «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення» у першому читанні проголосували 266 народних депутатів за необхідних 226.

Доповідачем виступив перший заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський. За його словами, у сфері комунального господарства склалася критична ситуація через борги підприємств тепло- і водопостачання. «Я закликаю вас підтримати цей законопроект. Вже сьогодні, на жаль, ми маємо багато прикладів у країні, коли блокуються рахунки підприємств, які надають послуги з водовідведення та водопостачання, підприємств теплокомуненерго», - заявив Андрієвський. Уряд також підтримує даний законопроект, додав депутат.

Відео дня

Читайте такожДепутати знову не змогли прийняти закон, який дасть старт великій приватизації

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада раніше не змогла ухвалити проект закону №2706. На сигнальному голосуванні його підтримали 215 народних депутатів за необхідних 226, у зв'язку з чим його розгляд було відкладено.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що погашення заборгованості з різниці у тарифах за 2012-2013 рр. було проведено тільки у грудні 2014 року. Загальна заборгованість перед зазначеними підприємствами через використання низьких тарифів на теплову енергію станом на 1 січня 2015 року становила 2,4 млрд грн, на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення – 4 млрд грн.