Ілюстрація REUTERS

Найбільший український оператор мобільного зв'язку "Київстар" у січні-березні поточного року збільшив загальний дохід порівняно з аналогічним періодом 2018 року на 20,3% - до 4,77 мільярда гривень, повідомили в прес-службі компанії.

Читайте такожВідсьогодні можна змінювати мобільного оператора зі збереженням номера: українцям дали просту інструкцію

При цьому показник чистого прибутку "Київстару" за вказаний період у компанії не вказують.

Відео дня

Згідно з повідомленням, загальний операційний дохід "Київстару" в січні-березні збільшився на 20,2% - до 5,125 мільярда гривень, з них дохід від надання послуг мобільного зв'язку зріс на 20,6% - до 4,76 мільярда гривень, а дохід від послуг фіксованого зв'язку - на 11,4%, до 329 мільйонів гривень.

За даними компанії, показник EBITDA (прибуток до вирахування витрат по сплаті податків, відсотків і нарахованої амортизації) українського оператора в першому кварталі збільшився на 33,6% - до 3,22 мільярда гривень. При цьому маржа EBITDA виросла на 6,3 процентних пункти - до 62,9%.

Згідно з повідомленням, кількість абонентів мобільного зв'язку "Київстару" за вказаний період становила 26,3 мільйона, що на 0,7% менше, ніж у січні-березні минулого року. У компанії пояснили таке незначне зменшення скороченням потреби у використанні абонентами декількох SIM карт.

"Ця тенденція спостерігається на телекомринку України вже кілька років, і пов'язана з розвитком "пакетних тарифів", - відзначили в прес-службі.

Водночас кількість користувачів фіксованого зв'язку зросла на 11,9% - до 0,9 мільйона.

Показник ARPU (середня виручка на одного абонента мобільного зв'язку) у першому кварталі поточного року зріс завдяки збільшенню споживання мобільного інтернету на 22,8% – до 60 гривень. Показник MoU (середня щомісячна кількість використаних хвилин) знизився на 0,2% - до 585 хвилин.

Загальні капітальні витрати компанії за підсумками січня-березня зросли на 43,1% – до 983 мільйонів гривень.

У прес-службі компанії відзначили, що інвестиції в основному спрямовувалися на розвиток мережі 4G та покращення якості послуг високошвидкісного мобільного інтернету.

Також повідомляється, що за вказаний період "Київстар" перерахував до державного бюджету 1,675 мільярда гривень податків та інших обов'язкових платежів.

"Ми почали більше інвестувати та фокусуємося на інноваціях, якості та доступності послуг. Так, у 1 кварталі 2019 року наші капітальні витрати досягли майже 1 мільярда гривень. В результаті сьогодні зв'язок 4G "Київстар" працює на території, де проживає 65% населення. Наш пріоритет в тому, щоб нові технології стали доступні кожному жителю України", - цитує прес-служба президента "Київстар" Олександра Комарова.

Як повідомляв УНІАН, "Київстар" за підсумками 2018 року збільшив чистий дохід на 13,2% у порівнянні з 2017 роком – до 18,719 мільярда гривень.

Компанія "Київстар" заснована в 1994 році, надає послуги мобільного, фіксованого зв'язку та широкосмугового доступу в інтернет.

Акціонером "Київстару" є холдинг з російськими коренями VEON (до 2017 року VimpelCom).

Компанія VEON працює на ринках СНД, Європи, Азії, Африки, а її акції перебувають у вільному обігу на біржі NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам).