Ілюстрація REUTERS

Нова операційна система Huawei Hongmeng OS, яка, можливо, замінить Android на мобільних пристроях компанії, вже близька до офіційного релізу. За даними китайського видання Global Times, ОС може бути представлена вже цього тижня.

Читайте такожHuawei наростила продажі на 24% всупереч санкціям США

За повідомленнями джерела, офіційна презентація Hongmeng OS відбудеться під час проведення конференції розробників, яка розпочнеться цього тижня в п'ятницю, 9 серпня, у Дунгуань, Китай, передає itc.ua.

Відео дня

Керівники Huawei заявили, що програмне забезпечення в першу чергу призначене для пристроїв категорії інтернету речей, хоча, як повідомляє Reuters, воно спочатку буде використовуватися на розумних телевізорах Honor.

У звіті порівнюється операційна система Hongmeng з ОС Google Fuchsia, яка також призначена для роботи на пристроях різних форм-факторів. Також кажуть, що Hongmeng OS побудована на базі мікроядра, тому вона «краще обробляє завдання штучного інтелекту і може працювати на декількох платформах».

Водночас, Global Times стверджує, що смартфон з операційною системою Hongmeng OS знаходиться в процесі розробки і вже на етапі тестування. Перший такий пристрій може дебютувати разом з флагманом Huawei Mate 30 Pro пізніше цього року, дата його випуску призначена на четвертий квартал. Як очікується, ця модель буде орієнтована на сегмент від початкового до середнього рівня, при цьому ціна буде встановлена близько 2000 юанів (приблизно $288).