Рендер mate 40 Pro від інсайдерів / GSMArena

Новий флагманський смартфон компанії Huawei Mate 40 Pro, пройшов сертифікацію декількох регулюючих органів і може вийти на ринок вже наступного місяця.

Читайте такожАльтернатива Android: Huawei обіцяє випустити перші смартфони під HarmonyOS вже у 2021 році

Про це повідомляє IXBT. Зазначається, що через жорсткі санкції проти компанії і брак комплектуючих навколо серії Mate з'явилися тривожні новини. Якщо раніше вважалося, що Mate 40 може бути представлений у вересні і випущений в жовтні, то тепер повідомляється про можливе перенесення дати виходу на 2021 рік.

Відео дня

При цьому, Huawei скоротила замовлення на компоненти для смартфонів Mate 40 на 30%.

Однак, смартфон пройшов сертифікацію декількох регулюючих органів, включаючи Bluetooth SIG, а також був помічений в базі даних таїландського регулятора NBTC і Євразійської економічної комісії.

На думку джерел, це дає вагомі підстави очікувати виходу Huawei Mate 40 і Huawei Mate 40 Pro вже наступного місяця. Як мінімум, на території Китаю.

Передбачається, що новинка буде побудована на чіпі Kirin 9000 і володіти загнутим з боків OLED екраном. Очікуються флагманські камери з оптичним зумом і підтримка 66-ватної зарядки.

Санкції США проти Huawei

  • У 2019 році уряд США на тлі торгової війни з Китаєм ввів санкції проти Huawei. Компанію звинувачують у шпигунстві та допомозі авторитарним режимам.
  • Через санкції в продуктах компанії стало неможливо використовувати сервіси Google.
  • 15 травня, стало відомо, що США змінюють одне зі стратегічних правил експорту, щоб заблокувати поставки чіпів для Huawei.
  • Найбільший виробник чіпів TSMC припинив приймати нові замовлення для Huawei. У серпні 2020 року Huawei також заявила, що припиняє виробництво чіпсета Kirin 9000, який використовувався у флагманських смартфонах компанії.
  • З 15 Вересня набувають чинності нові обмеження уряду США щодо компанії Huawei. Серед іншого, компанія залишиться без дисплеїв від LG і Samsung

Huawei проти санкцій 

  • Проте, компанія готова продовжувати боротьбу за ринок. Як мінімум-за Китайський. В липні Huawei вперше стала лідером з продажу смартфонів у світі. До цього дев'ять років поспіль перше місце займала Apple або Samsung.
  • Компанія знаходить нових постачальників і розробляє власні технології, але оцінити їх перспективність поки складно.