У Walmart не розповіли, як саме планують використовувати TikTok / Ілюстрація REUTERS

Американська торговельна мережа Walmart об'єдналася з Microsoft для покупки бізнесу TikTok в США, Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Про це повідомляє CNBC.

Читайте такожНа тлі тиску з боку Білого дому гендиректор TikTok йде у відставкуУ Walmart не розповіли, як саме планують використовувати TikTok в разі угоди. У той же час у рітейлера відзначили, що покупка TikTok стане перевагою для користувачів.

Відео дня

«Ми вважаємо, що потенційна угода з TikTok в США в партнерстві з Microsoft дозволить Walmart привабити клієнтів, а також розширити рекламний бізнес", - повідомили в Walmart.

Сума угоди

За даними джерел видання материнська компанія ByteDance наближається до Угоди про продаж свого бізнесу в США і може оголосити про Угоду найближчими днями. Сума угоди складе від $20 до $30 млрд, але кому саме китайська компанія погодиться продати бізнес в США точно не відомо — крім Microsoft на угоду претендує також виробник ПЗ Oracle.

Microsoft і Walmart у 2018 році уклали п'ятирічну угоду, за якою рітейлер підключив хмарні служби Microsoft Azure та Office 365.

Ситуація в TikTok

  • 27 серпня 2020 року Генеральний директор компанії TikTok Кевін Майєр заявив про те, що йде у відставку на тлі значного політичного тиску на популярну соцмережу з боку Білого дому.
  • 8 серпня 2020 року стало відомо, що американська компанія готова купити TikTok в чотирьох країнах.
  • 13 серпня 2020 року з'явилася інформація про те, що індійський TikTok можуть продати за $ 3 мільярди.
  • 10 серпня 2020 року в ЦРУ заявили, що мережа TikTok не передавала дані своїх користувачів Китаю.
  • 2 серпня 2020 року американська компанія Microsoft припинила переговори про покупку китайської соціальної мережі TikTok.
  • 31 липня видання New York Times повідомило, що американський технологічний гігант Microsoft веде переговори про придбання TikTok. Того ж дня президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає можливість заборони китайської соцмережі TikTok. Зазначалося, що китайська компанія становить загрозу національної безпеки США.
  • Американські законодавці висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбували Китайські закони, що зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.
  • 11 липня 2020 року американський технологічний гігант Amazon попросив своїх співробітників видалити з усіх пристроїв китайський додаток TikTok.
  • 17 липня 2020 року з'явилася інформація про те, що компанія Facebook може запустити свій аналог TikTok в США і ще 50 країнах. Того ж дня, 17 липня 2020 року стало відомо про те, що США можуть внести до "чорного списку" материнську компанію TikTok.
  • На початку липня 2020 року Державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілого ряду китайських програм.