Ілюстрація REUTERS

Цього року буде розпочато ремонт Варварівського мосту в Миколаєві, а також з травня почне працювати пряме авіаційне сполучення між Києвом і Миколаєвом.

Читайте такожВ Україні впровадили нові правила авіаперевезень: що зміниться

Як повідомила прес-секретар міністра інфраструктури Володимира Омеляна Марина Томко на своїй сторінці у Facebook, про це очільник відомства сказав на зустрічі з громадськістю Варваровського району Миколаєва.

Відео дня

«Плануємо, що з травня запрацює пряме авіаційне сполучення між Києвом і Миколаєвом. Окрім того, цьогоріч ми розпочинаємо ремонт Варварівського мосту", - заявив Володимир Омелян.

Як повідомляв УНІАН, Миколаївський аеропорт побудовано у 1944 році, і протягом тривалого часу він використовувався як військовий для Збройних Сил СРСР. Пізніше почав виконувати функції цивільного аеропорту. Останній регулярний рейс було здійснено навесні 2013 року. У 2016 році аеропорт був відключений від енергопостачання за борги.

У 2017 році все майно комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Миколаїв» було передано на баланс КП «Агентство розвитку», яке реорганізовано в КП «Миколаївський міжнародний аеропорт».

Наприкінці 2018 року українська авіакомпанія SkyUp розпочала виконувати міжнародні чартерні рейси з Миколаєва.